Rusko už nebude závislé od západných spoločností, povedal Lavrov

NETKY.SK • 10 Marec 2022, 14:02 • 2 min
Rusko už nebude závislé od západných spoločností, povedal Lavrov

ANTALYA – Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v komentári k sankciám proti Rusku povedal, že Západ pošliapal súkromný majetok lusknutím prstov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Nebudeme si robiť ilúzie o tom, že Západ zradí kohokoľvek, aj svoje vlastné hodnoty: veď kto to kedy videl, aby bolo právo na súkromné vlastníctvo pošliapané len lusknutím dvoch prstov,“ povedal minister na tlačovej konferencii po rokovaní s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebom.

 

img

 

„Uisťujem vás, že to zvládneme, určite to prekonáme a urobíme všetko pre to, aby sme už neboli žiadnym spôsobom závislí od Západu v tých oblastiach nášho života, ktoré sú pre našich ľudí rozhodujúce,“ dodal Lavrov a pokračoval: „Vyriešime tento problém a budeme ho riešiť tak, že už nikdy nebudeme akýmkoľvek spôsobom závislí od západných partnerov, či už ide o vládu alebo spoločnosti, ktoré sa vôbec neriadia záujmami svojho podnikania, ale stali sa nástrojom politickej agresie, ktorú teraz Rusko zažíva zo strany Západu. Postaráme sa o to, aby sme sa už nikdy neocitli v podobnej situácii, aby nikto iný nemohol robiť rozhodnutia smerujúce k zničeniu našej ekonomiky. Nájdeme spôsob, ako už na tom nezávisieť,“ zdôraznil.

 

Prečítajte si tiež: Kto pomôže Ukrajine splatiť dlhy?

 

Riaditeľ odboru hospodárskej spolupráce ruského ministerstva zahraničných vecí Dmitrij Birichevskij pre RIA Novosti povedal, že „reakcia Moskvy na západné sankcie bude rýchla a citlivá, práca na odvetných reakciách prebieha vo všetkých smeroch“.

 

Poznamenal, že vzhľadom na zvýšené obmedzenia ruská strana obmedzuje používanie dolára v devízových rezervách a vonkajších zúčtovaniach, prechádza na iné ako západné kapitálové trhy a tiež vynakladá úsilie na ochranu investičných projektov pred vonkajšími negatívnymi vplyvmi.

 

img

 

Diplomat zdôraznil: „V Moskve ľutujú, že EÚ rozpútala totálnu hospodársku vojnu proti Rusku“. Zároveň, poznamenal Birichevsky, sankcie EÚ spôsobujú obrovské škody občanom samotnej únie a dôvody ich zavedenia je ťažké logicky odôvodniť.“      

 

Možno vás zaujme: Tisíce ruských turistov majú problém. Uviazli v dovolenkových destináciách!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies