Rusko: Úrady zadržali niekoľko podozrivých v súvislosti s útokom na Domodedovo

NETKY.SK • 3 Február 2011, 13:03 • 2 min
Rusko: Úrady zadržali niekoľko podozrivých v súvislosti s útokom na Domodedovo

Rusko: Úrady zadržali niekoľko podozrivých v súvislosti s útokom na Domodedovo

slovakia

left justify in out

img

Ruské úrady zatkli niekoľko podozrivých, ktorí mali informácie o januárovom bombovom útoku na moskovskom letisku Domodedovo.
      Šéf Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandr Bortnikov dnes pre ruskú televíziu uviedol, že zadržaní podozriví mali informácie o komplicoch páchateľov a logistike útoku, ktorý si vyžiadal 36 obetí a približne 180 zranených.
      Bortnikov dodal, že FSB "má predstavu o tom, kto bol organizátorom teroristického aktu".  
      Útok na medzinárodnom letisku Domodedovo v Moskve sa odohral 24. januára. Podľa vyšetrovateľov išlo o dielo samovražedného atentátnika, ktorého úrady identifikovali ako 20-ročného muža z nepokojného Severného Kaukazu.
      Ruský prezident Dmitrij Medvedev kritizoval slabé bezpečnostné opatrenia v komplexe letiska. V tejto súvislosti odvolal z funkcie viacerých predstaviteľov ministerstva vnútra vrátane šéfa odboru bezpečnosti federálnej dopravy Andreja Alexejeva.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies