Rusko umiestnilo v Abcházsku protiraketové systémy S-300

NETKY.SK • 12 August 2010, 07:05 • 2 min
Rusko umiestnilo v Abcházsku protiraketové systémy S-300

Rusko umiestnilo v Abcházsku protiraketové systémy S-300 - Politika Rusko umiestnilo systémy protiraketovej obrany S-300 v Abcházsku s cieľom chrániť tento gruzínsky odštiepenecký región. Oznámil to dnes veliteľ ruských vzdušných síl generálplukovník Alex

slovakia

left justify in out

img

Rusko umiestnilo systémy protiraketovej obrany S-300 v Abcházsku s cieľom chrániť tento gruzínsky odštiepenecký región. Oznámil to dnes veliteľ ruských vzdušných síl generálplukovník Alexander Zelin.
      Prostriedky protivzdušnej obrany iných typov podľa oznámenia nasadila ruská armáda v ďalšom gruzínskom separatistickom regióne, Južnom Osetsku.
      Gruzínsko v reakcii obvinilo Moskvu z toho, že "posilňuje svoj obraz a úlohu okupačnej krajiny". "Ukazuje to, že Rusko nielen nemieni stiahnuť svoje jednotky z Abcházska a Južného Osetska, ale že v skutočnosti posilňuje svoju vojenskú kontrolu nad týmito územiami," povedala hovorkyňa gruzínskej národnej rady pre bezpečnosť pre tlačovú agentúru Reuters.
      Oba odštiepenecké regióny sa vymanili spod kontroly Gruzínska začiatkom 90. rokov. V auguste 2008 Rusko potlačilo gruzínsku ofenzívu na Južné Osetsko, odkedy uznalo separatistické oblasti ako nezávislé štáty a podpísalo s nimi dohody o výstavbe stálych vojenských základní.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies