Rusko Ukrajine predĺži lehotu na splatenie dlhu

NETKY.SK • 9 December 2015, 12:03 • 2 min
Rusko Ukrajine predĺži lehotu na splatenie dlhu

MOSKVA - Rusko predĺži Ukrajine o desať dní lehotu na uhradeniu dlhu 3 mld. USD, ktorý je splatný k 20. decembru. Vyhlásil to v stredu ruský minister financií Anton Siluanov. Pokiaľ Kyjev v stanovenej lehote dlh v plnej výške nesplatí, Moskva sa obráti na súd.

slovakia

left justify in out

Ukrajina trvá na tom, že na eurobondy v hodnote 3 mld. USD sa vzťahuje dohoda o reštrukturalizácii dlhu, ktorú uzavrel Kyjev v auguste so skupinou najväčších veriteľov. Podľa Moskvy je však predmetný záväzok oficiálnym dlhom jednej krajiny voči druhej a stojí mimo dohody so súkromnými veriteľmi. V novembri ruský prezident Vladimir Putin neočakávane Ukrajine ponúkol možnosť splatiť dlh v troch ročných splátkach, pričom každá by bola vo výške jednej miliardy dolárov. Pôvodne pritom Rusko žiadalo úplné splatenie v decembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies