Rusko ukončilo vojenské cvičenie na Kryme

NETKY.SK • 16 Február 2022, 09:54 • 2 min
Rusko ukončilo vojenské cvičenie na Kryme

MOSKVA - V marci 2014 sa Krym na základe medzinárodne neuznaného referenda stal súčasťou Ruskej federácie. Ukrajina označuje Krym a proruské samozvané republiky v Donbase za svoje dočasne okupované územia.

slovakia

left justify in out

Velenie Južného vojenského okruhu (JVO) ruských ozbrojených síl v stredu oznámilo ukončenie cvičenia na Kryme.

 

img

Raketový systém S-400

 

Agentúra TASS informovala, že v stredu nadránom sa začal návrat vojakov a techniky do miest ich stálej dislokácie, a to po cestách a železnici. Po návrate k vojenským útvarom vykonajú údržbu a prípravu vojenskej techniky na ďalšiu etapu bojovej prípravy, uviedlo velenie JVO s tým, že taktické manévre sa uskutočnili na 15 polyfunkčných cvičiskách.

 

Prečíjtajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Rusko sťahuje časť vojakov, cvičenia však pokračujú

 

Podľa agentúry Interfax v Brestskej oblasti v Bielorusku pri hraniciach s Ukrajinou pokračuje spoločné rusko-bieloruské vojenské cvičenie Spojenecké odhodlanie 2022 nácvikom zadržania narušiteľa vzdušného priestoru Zväzového štátu Ruska a Bieloruska.

 

Cvičenie sa koná v čase hlbokej krízy vo vzťahoch medzi Ruskom a NATO. Spojené štáty, ďalšie členské krajiny NATO a Ukrajina už týždne poukazujú na koncentráciu ruských jednotiek pri ukrajinských hraniciach a na hrozbu ruskej invázie.

 

img

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg

 

Rusko opakovane tvrdí, že neplánuje útok a jeho vojaci a technika sa po cvičení vrátia do miest svojho trvalého nasadenia. V utorok tak ruské ministerstvo obrany oznámilo, že po splnení úloh vyplývajúcich z cvičenia, sťahuje časť svojich jednotiek od ukrajinskej hranice. Západ tento krok síce uvítal, žiada však aj odsun zvyšných vojakov a techniky.

 

K téme: Putin: Problémy Donbasu treba riešiť prostredníctvom Minských dohôd

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies