Rusko údajne prikázalo exportérom predať cudzie meny

NETKY.SK • 23 December 2014, 12:10 • 2 min
Rusko údajne prikázalo exportérom predať cudzie meny

MOSKVA - Ruský premiér Dmitrij Medvedev podpísal vládny dekrét, ktorý prikazuje najväčším exportným firmám v štátnom vlastníctve predať časť svojich tržieb v zahraničných menách.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v utorok denník Kommersant, pričom sa odvolával na nemenované zdroje. Podľa denníka by mali firmy počas nasledujúcich dvoch mesiacov predávať v priemere zhruba 1 mld. USD denne.

Ruská centrálna banka tiež v utorok uviedla, že možnosť predaja časti devízových tržieb je predmetom konzultácií s poprednými exportérmi. Kontinuálne predaje časti devízových príjmov by boli prospešné z pohľadu stability devízových trhov aj poistenia firiem proti kurzovým rizikám, uviedla centrálna banka v stanovisku pre agentúru Reuters. 

 

Ruský prezident Vladimir Putin opakovane sľuboval že krajina nezavedie kontrolu kapitálu, predmetné opatrenie však možno považovať za miernejšiu formu reštrikcií v oblasti kapitálových tokov, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies