Rusko údajne akceptuje potrebu znížiť produkciu ropy

NETKY.SK • 29 November 2018, 16:16 • 2 min
Rusko údajne akceptuje potrebu znížiť produkciu ropy

MOSKVA - Rusko je stále viac presvedčené, že by v spolupráci s Organizáciou krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) malo svoju ťažbu zredukovať, stále však s lídrom OPEC, Saudskou Arábiou vyjednáva o objeme a načasovaní redukcie.

slovakia

left justify in out

Uviedli to pre agentúru Reuters dva zdroje z ropného sektora, ktoré si neželali byť menované. Zástupcovia ruského ministerstva energetiky sa v utorok (27. 11.) stretli so šéfmi domácich producentov ropy, aby pred schôdzkou vo Viedni prerokovali postup Moskvy.

 

Na schôdzke štátov OPEC a ďalších producentov na čele s Ruskom, ktorá sa uskutoční 6. decembra, by sa malo rozhodnúť o produkčnej stratégii na budúci rok.

 

 

"Predstavitelia ruského ministerstva energetiky a ropných firiem sa zhodli, že Rusko potrebuje svoju ťažbu znížiť. Kľúčovou otázkou je, ako rýchlo by malo produkciu znižovať a o aký objem," uviedli zdroje. Ministerstvo energetiky, ani firmy sa k informáciám zatiaľ nevyjadrili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies