Rusko tvrdí, že Ukrajina chcela v Záporoží zaútočiť pomocou dronu s výbušninami

NETKY.SK • 29 August 2022, 09:19 • 2 min
Rusko tvrdí, že Ukrajina chcela v Záporoží zaútočiť pomocou dronu s výbušninami

MOSKVA - Malo sa tak stať v nedeľu. Rusi bezpilotné lietadlo Ukrajiny zostrelili.

slovakia

left justify in out

Podľa ruských médií spadol dron po zostrelení na bezpečnostný kryt jedného z reaktorov elektrárne. Výbušniny, ktoré bezpilotné lietadlo nieslo, údajne explodovali bez toho, aby spôsobili nejaké škody. Rusi udávajú, že dron mal za úlohu zaútočiť na časť elektrárne, v ktorej sa skladovali vyhorené palivové tyče.

 

img

 

Ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba včera na sociálnej sieti uviedol, že elektráreň ostreľujú Rusi, ktorú ju okupujú od začiatku vojny. Medzitým, ako sa obe strany mesiace obviňujú z toho, kto bude môcť za prípadnú jadrovú katastrofu, väčšiu ako Černobyl, šéf Medzinárodnej energetickej agentúry(MAAE) oznámil, že tím expertov už bol vyslaný na kontrolu do Záporožia. 

 

img

 

Tím MAAE podľa neho dorazí do tejto najväčšej európskej jadrovej elektrárne v priebehu tohto týždňa. Podľa AFP by mal elektráreň navštíviť aj samotný Grossi. Dá sa povedať, že na kontrolu je najvyšší čas, situácia v elektrárni sa zhoršuje doslova zo dňa na deň. Svet je tak vystavený jej výbuchu a masívnemu úniku radiácie. 

 

Z domova: Ostrá hádka medzi Hegerom a Ficom. O čo sa sporia?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona