Rusko tvrdí, že od pondelka sa vzdalo 1 730 ukrajinských vojakov

NETKY.SK • 19 Máj 2022, 11:45 • 2 min
Rusko tvrdí, že od pondelka sa vzdalo 1 730 ukrajinských vojakov

MOSKVA – Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok oznámilo, že tento týždeň sa v obliehaných oceliarňach Azovstaľ v juhoukrajinskom meste Mariupoľ vzdalo 1 730 ukrajinských vojakov. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Za posledných 24 hodín sa vzdalo 771 militantov z nacionalistického pluku Azov,“ uviedlo ruské ministerstvo vo svojej pravidelnej dennej správe o konflikte na Ukrajine. „Celkovo sa od 16. mája vzdalo 1 730 militantov vrátane 80 ranených,“ dodalo. Použilo termín militanti, ktorým označilo ukrajinských vojakov a bojovníkov, ktorí dlhé týždne v neľudských podmienkach v Azovstali odolávali bombardovaniu a ostreľovaniu ruských síl.

 

img

 

Ruské ministerstvo zverejnilo video, zrejme zachytávajúce ukrajinských vojakov, ktorí sa vzdali, ako kráčajú von z oceliarní – niektorí sú viditeľne zranení a iní si pomáhajú barlami. Ruskí vojaci im pri odchode rukami prehľadávajú oblečenie na ich tele a kontrolujú im aj batohy.

 

img

 

Ministerstvo uviedlo, že ranených vojakov previezlo do nemocnice na východoukrajinskom území ovládanom Ruskom. Ukrajina už predtým oznámila, že sa bude snažiť o výmenu ruských vojnových zajatcov za týchto bojovníkov z oceliarní Azovstaľ, ale Moskva ešte k tejto veci nedala definitívnu odpoveď.

 

Možno vás zaujme: Životný príbeh Zelenského sa stal námetom na nový komiks



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona