Rusko tvrdí, že militanti použili v Sýrii chemické zbrane

NETKY.SK • 11 November 2016, 12:18 • 2 min
Rusko tvrdí, že militanti použili v Sýrii chemické zbrane

MOSKVA - Príslušníci ruskej armády našli dôkazy, že sýrski militanti použili chemické zbrane. Oznámila to dnes ruská armáda, ktorú citovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov uviedol, že odborníci z ministerstva našli na juhozápadných predmestiach Aleppa nevybuchnuté strelivo a črepiny munície, ktoré obsahovali chlór a biely fosfor. Podľa Konašenkova nález dokazuje, že militanti použili chemické zbrane proti civilistom a vojakom sýrskej armády.

 

Spojené štáty a ich spojenci presadzovali sankcie proti sýrskej vláde za používanie chemických zbraní. Rusko spochybnilo závery medzinárodných vyšetrovateľov, ktoré spájali použitie chemických zbraní so sýrskou vládou, a poukázalo na ruské dôkazy o použití zbraní práve militantmi.

 

Bezpečnostná rada OSN hlasovala o rozšírení mandátu inšpektorov, ktorí pracovali na určovaní zodpovedných osôb za útoky chemickými zbraňami v Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies