Rusko tento rok neobmedzí vývoz obilia

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 11:04 • 2 min
Rusko tento rok neobmedzí vývoz obilia

Rusko tento rok neobmedzí vývoz obilia - Politika Rusko tento rok neobmedzí vývoz obilia, keďže krajina už prekonala dôsledky ničivého sucha spred dvoch rokov, vyhlásil dnes premiér Vladimir Putin. Globálne ceny pšenice v roku 2010 prudko vyskočili, keď R

slovakia

left justify in out

img

Rusko tento rok neobmedzí vývoz obilia, keďže krajina už prekonala dôsledky ničivého sucha spred dvoch rokov, vyhlásil dnes premiér Vladimir Putin.

Globálne ceny pšenice v roku 2010 prudko vyskočili, keď Rusko zastavilo jej vývoz kvôli mimoriadne teplému a suchému letu, čo spôsobilo výrazné zníženie produkcie. Ešte rok predtým Rusko exportovalo 21,4 milióna ton obilia a bolo jeho tretím najväčším vývozcom na svete.

Putin dnes vyhlásil, že nevidí "potrebu" obmedziť tento rok vývoz. Podpredseda ruskej vlády Viktor Zubkov uviedol, že Rusko môže tento rok exportovať až 27 miliónov ton obilia.

Ruské poľnohospodárstvo zažíva po desaťročiach stagnácie v posledných rokoch bezprecedentný boom. Jeho motorom sú súkromné investície a štátne dotácie.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona