Rusko: Svet musí bojovať proti šíreniu terorizmu na Blízkom východe

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 14:11 • 2 min
Rusko: Svet musí bojovať proti šíreniu terorizmu na Blízkom východe

DAMASK - Rusko vyzvalo v sobotu Spojené štáty a Európu, aby podnikli konkrétne kroky na boj proti terorizmu, ktorý v súčasnosti ohrozuje viacero krajín na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Námestník ministerstva zahraničia Sergej Rjabkov počas návštevy sýrskeho Damasku vyhlásil, že Rusko samé sa nebude len prizerať snahám teroristických skupín rozšíriť terorizmus do blízkovýchodných krajín. Rjabkov vyhlásením narážal na postup militantov zo skupiny Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL), ktorí už zabrali veľké časti Sýrie a severného Iraku v snahe vytvoriť tam islamský režim.

 

"Terorizmus musíme konfrontovať prijatím jednotných opatrení proti radikalizmu a musíme zabrániť militantom v prechode hraníc," vyhlásil Rjabkov s tým, že rozšírenie terorizmu bude mať katastrofálne následky na celý región. V Sýrii bojujú proti vládnym jednotkám tisíce zahraničných bojovníkov vrátane osôb z krajín bývalého sovietskeho bloku. Mnohí z nich bojujú na strane ISIL. 

 

ISIL v Sýrii bojuje proti režimu prezidenta Baššára al-Asada, ale aj proti umiernenejším povstaleckým skupinám. Rusko je od začiatku občianskej vojny v marci 2011 kľúčovým spojencom sýrskeho prezidenta. Moskva už štyrikrát využila svoje právo veta v Bezpečnostnej rade OSN, aby zabránila prijatiu rezolúcie o Sýrii vrátane sankcií proti režimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies