Rusko stiahlo z blízkosti hraníc s Ukrajinou iba zlomok vojakov, tvrdí Zelenskij

NETKY.SK • 3 Jún 2021, 06:59 • 2 min
Rusko stiahlo z blízkosti hraníc s Ukrajinou iba zlomok vojakov, tvrdí Zelenskij

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij v stredu vyhlásil, že Rusko naďalej udržiava početnú vojenskú prítomnosť v blízkosti hraníc s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Počas stretnutia so skupinou amerických senátorov uviedol, že Moskva v apríli stiahla iba časť svojich síl, ktoré sústredila v blízkosti Ukrajiny. Podľa Zelenského Rusko stiahlo iba zlomok z viac ako 100-tisíc prítomných vojakov. „Stiahnutie ruských síl je iba deklarácia. Stiahli iba asi 10-tisíc vojakov,“ povedal ukrajinský prezident.

 

Mohlo by vás zaujímať: Moskva odmieta tlak Ukrajiny na úpravu mierovej dohody z roku 2015

Rusko v priebehu apríla masívne zhromažďovalo svoje vojská poblíž ukrajinskej hranice v rámci vojenských cvičení. Spojené štáty a ich spojenci vtedy vyjadrili znepokojenie, keďže počty vojakov na hranici boli najvyššie od roku 2014, keď Rusko anektovalo ukrajinský polostrov Krym a na východe Ukrajiny prepukli boje medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a Moskvou podporovanými separatistami.

 

Prečítajte si tiež: V ruskom väzení skončil ďalší opozičný aktivista



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies