Rusko sťahuje z obchodov pracie prostriedky známych firiem

NETKY.SK • 25 August 2015, 15:54 • 2 min
Rusko sťahuje z obchodov pracie prostriedky známych firiem

MOSKVA - Ruský úrad na ochranu práv spotrebiteľov Rospotrebnadzor prikázal maloobchodníkom stiahnuť z predaja sériu čistiacich prostriedkov z produkcie niekoľkých zahraničných firiem vyrábajúcich spotrebné tovary.

slovakia

left justify in out

Úrad v utorok informoval, že niektoré produkty spoločností Henkel, Procter & Gamble, Colgate-Palmolive a Clorox sa musia stiahnuť z predajní, pretože nevyhovujú ruským normám pre toxikologickú bezpečnosť. Rozsah sťahovania značiek zahraničných čistiacich prostriedkov nebol hneď známy.

 

Miestne médiá uviedli, že sa to dotkne iba niektorých produktov a nie celých skupín výrobkov. Rospotrebnadzor uviedol, že robí ďalšie testy chemikálií pre domácností a čistiacich prostriedkov z produkcie iných výrobcov, ale neposkytol konkrétnejšie informácie.


Spoločnosť Henkel konštatovala, že od úradu Rospotrebnadzor nedostala nijaké upozornenie a že všetky jej produkty prešli v Rusku toxikologickou kontrolou a majú štátny certifikát bezpečnosti. "Snažíme sa zistiť, čo sa deje," uviedla hovorkyňa firmy Henkel Natalia Ovakimianová.


Vlani Rusko zakázalo dovoz mnohých potravín z Európskej únie a USA v reakcii na ich sankcie voči Moskve pre jej rolu v ukrajinskom konflikte. V tomto roku Rusko rozšírilo zoznam krajín, ktorých sa zákaz dovozu potravín týka. Okrem toho ruské rugulačné úrady obmedzili dovoz kvetov z Holandska, pričom ako dôvod uviedli zdravotné riziká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies