Rusko spustilo v Sýrii veľkú protiteroristickú operáciu

NETKY.SK • 15 November 2016, 14:03 • 2 min
Rusko spustilo v Sýrii veľkú protiteroristickú operáciu

BEJRÚT – Ruská armáda spustila veľkú operáciu proti teroristom v provinciách Homs a Idlib. Potvrdil to ruský minister Sergej Šojgu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Dnes o 10:30 a 11:00 sme spustili veľkú vojenskú operáciu na pozície teroristov Islamského štátu a Al-Nusra v provinciách Idlib a Homs,“ povedal Šojgu na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom a ruskými generálmi.

 

Na útoku sa podieľa aj najväčšia ruská lietadlová loď „Admirál Kuznecov“, pre ktorú je to prvá účasť na vojenskej operácii. Lietadla Sukhoi Su-33 z nej vzlietli smerom k Sýrii.

 

Teroristické pozície ostreľovali aj z frigaty „Admirál Grigorovič“. Útoky sú zamerané na továrne a sklady so zbraňami, ktoré majú džihádisti v Sýrii. „Hlavnými cieľmi sú sklady s muníciou, teroristické tréningové centrá a továrne na výrobu rôznych zbraní vrátane zbraní hromadného ničenia,“ poskytol detaily Šojgu, podľa ktorého majú teroristi veľké továrne a nie malé dielne. „Ide o veľmi dobre zriadenú industriálnu výrobu, a to sú dnes naše ciele,“ dodal minister.

 

Šojgu dodal, že ruská armáda pred útokom podnikla veľmi dôkladnú špionáž.

 

Putinov hovorca Dimitrij Peskov dnes ubezpečil novinárov, že útoky sa netýkajú Aleppa, časť ktorého ovládajú teroristi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies