Rusko spustilo ďalšiu etapu invázie! Aké zbrane použije?

NETKY.SK • 19 Apríl 2022, 18:17 • 2 min
Rusko spustilo ďalšiu etapu invázie! Aké zbrane použije?

MOSKVA - Predstavitelia západných spravodajských služieb varovali, že Kremeľ by sa mohol uchýliť k použitiu taktických alebo iných jadrových zbraní s obmedzeným účinkom v prípade, ak by sa invázia na Ukrajine nevyvíjala podľa jeho plánov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šéf ruského rezortu diplomacie Sergej Lavrov v utorkovom rozhovore pre televíziu India Today oznámil začiatok ďalšej etapy ruskej „špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine, ktorej cieľom má byť „úplné oslobodenie“ Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky na východe Ukrajiny.

 

img

 

Potvrdil tiež, že Rusko bude počas invázie používať iba konvenčné zbrane. Utorková odpoveď Lavrova pre indickú televíziu patrí medzi najkategorickejšie vyjadrenia vysokopostaveného ruského predstaviteľa o možnom použití jadrových zbraní v rusko-ukrajinskom konflikte. Ruský minister zahraničných vecí však nie je priamo zodpovedný za vojenské rozhodovanie.

 

Prečítajte si tiež: Rusko sa zameriava na úplné ovládnutie Donbasu, tvrdí ukrajinský generálny štáb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies