Rusko sprísňuje tresty: Alkohol za volantom bude nielen priestupok, ale aj trestný čin!

NETKY.SK • 14 August 2013, 08:50 • 2 min
Rusko sprísňuje tresty: Alkohol za volantom bude nielen priestupok, ale aj trestný čin!

MOSKVA - Opakovaná jazda pod vplyvom alkoholu sa môže stať v Rusku čoskoro trestným činom. Oznámil to v utorok poslanec Štátnej dumy Vjačeslav Lysakov.

slovakia

left justify in out

"Na jeseň začneme pracovať na pozmeňovacích návrhoch trestného zákona a trestného poriadku. Som presvedčený, že do konca roka ich schválime, aby vstúpili do účinnosti 1. januára 2014," povedal Lysakov pre agentúru ITAR-TASS. Pokiaľ ide o prípadné tresty odňatia slobody, poslanec konštatoval, že nebudú pridlhé - 12 až 18 mesiacov. Alternatívou by mali byť verejnoprospešné práce či vysoká pokuta.

Lysakov pripomenul, že "recidívou sa rozumie spáchanie toho istého previnenia v priebehu jedného roka po skončení účinnosti predchádzajúcej sankcie". V súčasnosti je v Rusku jazda pod vplyvom alkoholu priestupkom. Poslanec tvrdí, že šesť až sedem percent zo všetkých dopravných nehôd majú na svedomí opití vodiči. Až v 70 percentách prípadov ich spôsobujú triezvi motoristi, ktorí porušujú dopravné predpisy. Zvyšné nehody sú okrem iného výsledkom zlého stavu vozoviek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies