Rusko: Spojené štáty by prerušením spolupráce ohľadne Sýrie pomohli teroristom

NETKY.SK • 30 September 2016, 07:55 • 2 min
Rusko: Spojené štáty by prerušením spolupráce ohľadne Sýrie pomohli teroristom

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok opätovne varovalo USA pred avizovaným prerušením spolupráce s Moskvou pri riešení konfliktu v Sýrii, čím chce Washington odpovedať na smrtiace útoky Ruska v meste Aleppo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Maria Zacharovová sa podľa agentúry AP vyjadrila prostredníctvom sociálnej siete Facebook, že takýto krok by bol najlepším "darčekom pre teroristov" a znamenal by, že "Biely dom si vzal týchto militantov pod svoje krídla".


Americký rezort diplomacie v stredu oznámil, že minister John Kerry telefonicky informoval svojho ruského rezortného partnera Sergeja Lavrova o chystanom "prerušení dvojstrannej americko-ruskej spolupráce ohľadne Sýrie" v prípade, že druhá strana "okamžite nepodnikne kroky zamerané na ukončenie útokov na Aleppo".


Námestník ruského ministerstva zahraničných vecí Sergej Riabkov to označil za "vydieranie". Kerry však dnes potvrdil, že dialóg medzi Washingtonom a Moskvou je "na pokraji" stroskotania. Rokovania s Ruskom podľa neho nemajú zmysel, pokiaľ lietadlá sýrskej a ruskej armády bombardujú časti Aleppa ovládané povstalcami.


"Sme na pokraji pozastavenia tejto diskusie, pretože je iracionálna v kontexte takéhoto bombardovania," povedal Kerry počas svojho vystúpenia na pôde organizácie Atlantická rada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies