Rusko skonštruovalo dva prototypy bezpilotného lietadla Čirok

NETKY.SK • 24 Január 2015, 09:14 • 2 min
Rusko skonštruovalo dva prototypy bezpilotného lietadla Čirok

MOSKVA - Dcérska firma ruskej technologickej spoločnosti Rostech skonštruovala dva prototypy prieskumno-útočného bezpilotného lietadla s krycím názvom Čirok a v súčasnosti pripravuje jeho testovanie. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Momentálne existujú tri modely Čiroku, pričom jeden je maketa a dva ďalšie sú modely v skutočnej veľkosti s maximálnym užitočným zaťažením 300 kilogramov, ktoré vedci pripravujú na letové testy. Čirok vyvinuli na Inštitúte rádiotechniky a elektroniky V. A. Kotelnikova v Moskve.
      

Maximálna vzletová hmotnosť lietadla je 700 kilogramov. Dokáže vystúpiť do výšky 6000 metrov a disponuje doletom do 2500 kilometrov. Vo svojom trupe nesie zbrane. Vedci stále zdokonaľujú jeho aerodynamiku a nezachytiteľnosť nepriateľskými radarovými systémami.
      

Jeden z modelov v skutočnej veľkosti predstavia verejnosti v lete na medzinárodnej leteckej šou MAKS, ktorá sa koná v meste Žukovskij v Moskovskej oblasti. Produkcia tohto bezpilotného lietadla sa má začať už na budúci rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies