Rusko si vyhradzuje právo reagovať na nové sankcie USA

NETKY.SK • 28 Január 2018, 12:29 • 2 min
Rusko si vyhradzuje právo reagovať na nové sankcie USA

MOSKVA - Na Ministerstve zahraničných vecí Ruska uviedli, že pokusy USA ovplyvňovať politiku Ruska, pomocou sankcií neprinesie výsledky. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko si vyhradzuje právo dať odpoved na zavedené dodatočné sankcie. O tom vyhlásili na Ministerstve zahraničných vecí Ruska. "Ak vláda Spojených štátov uprednostní roztrhnúť hospodárske a iné vzťahy s Ruskou Federáciou, je to ich právo, ako si aj my vyhradzujeme právo na odpoved," uviedli na oddelení zahraničných vecí.

 

"V pokračujúcich pokusoch vyvíjať tlak na našu krajinu, USA uložili ďalšie sankcie proti niektorým ruským občanom a spoločnostiam, pod zámienkou účasti Ruska na ukrajinskej kríze," píše sa v správe. Na Ministerstve zahraničných vecí Ruska poznamenali, že pokusy Spojených štátov ovplyvňovať politiku Ruska prostredníctvom sankcií, neprivedie k žiadnym výsledkom.

 

"Stratégovia z Washingtonu by mali pochopiť, že nezmyselná sankčna kampaň, ktorá nedáva a ani nedá žiadne výsledky, ale bude mať za následok len finančne straty pre americké podnikanie, bude demonštraciou celého sveta, ich vlastnej bezmocnosti," píše sa vo vyhláške ruského Ministerstva zahraničných vecí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies