Rusko šetrí, Putin nariadil výrazné zníženie počtu zamestnancov ministerstva vnútra

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 16:01 • 2 min
Rusko šetrí, Putin nariadil výrazné zníženie počtu zamestnancov ministerstva vnútra

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin podpísal nariadenie, ktorým sa znižuje počet zamestnancov ministerstva vnútra o 110.000, čo je približne desať percent personálu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dokument, ktorý dnes zverejnili na vládnej webovej stránke.

Opatrenie je podľa Reuters ďalším príkladom uťahovania opaskov v Rusku, ktorého ekonomika sa prepadá smerom k recesii, okrem iného spôsobenej nízkymi cenami ropy a západnými sankciami.

 

V dokumente sa uvádza, že maximálny počet zamestnancov ministerstva vnútra, ktorým sa vyplácajú mzdy z federálneho rozpočtu, by nemal presiahnuť hranicu, stanovenú na niečo vyše milióna ľudí. Tento počet nezahŕňa bezpečnostný personál a pracovníkov starajúcich sa o ministerské budovy. Dokumentom sa mení Putinovo predchádzajúce nariadenie z mája 2014, ktoré stanovilo počet zamestnancov ministerstva na niečo vyše 1.11 milióna.

 

Zatiaľ nie je jasné, ktorých pracovníkov bude musieť ministerstvo prepustiť, ani či nepresunie ich časť do iných kategórii. Jeho interných zamestnancov, platených z federálneho rozpočtu, tvoria najmä príslušníci polície a polovojenských síl zodpovedných za dodržiavanie zákona a poriadku, ale aj civilný personál. Podľa analytikov je prebujnená ruská byrokracia zdrojom korupcie a brzdou ekonomického rastu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies