Rusko schválilo nového amerického veľvyslanca Johna Teffta

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 18:09 • 2 min
Rusko schválilo nového amerického veľvyslanca Johna Teffta

MOSKVA - Rusko súhlasilo s tým, aby sa novým veľvyslancom USA v Moskve stal skúsený kariérny diplomat John Tefft.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na poradcu ruského prezidenta Vladimira Putina. 
     

Podľa neoficiálnych vyjadrení ruských predstaviteľov Tefft ako bývalý americký ambasádor na Ukrajine v Gruzínsku a Litve, nevyvoláva v Kremli prílišné sympatie.  Moskva však napokon príslušný agrément vydala. Stalo sa tak po tom, ako prezident Putin opakovane vyzval na zlepšenie americko-ruských vzťahov, vážne narušených v dôsledku krízy na Ukrajine. 
     

"Ponechám bez komentára, čo (Tefft) robil v Gruzínsku a na Ukrajine. Každý to vie veľmi dobre. Je tiež ale faktom, že má veľmi dobrú profesionálnu prípravu, pracoval v Rusku, pozná našu krajinu a hovorí rusky," komentoval schválenie nového amerického veľvyslanca Jurij Ušakov, poradca Kremľa pre zahraničnú politiku. 
     

Predchádzajúci veľvyslanec USA v Moskve Michael McFaul ukončil svoje pôsobenie vo februári tohto roku. Jeho dvojročná misia bola poznamenaná napätím vo vzťahoch oboch veľmocí. 
     

John F. Tefft pôsobí v amerických diplomatických službách vyše 40 rokov. Počas päťdňovej gruzínsko-ruskej vojny v auguste 2008 zastával post veľvyslanca v Tbilisi. Na Ukrajine pôsobil v rokoch 2009-2013. V druhej polovici 90. rokov bol chargé d'affaires amerického veľvyslanectva v Moskve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona