Rusko sa rozlúčilo s členmi súboru Alexandrovovci, usmrtenými pri páde lietadla

NETKY.SK • 18 Január 2017, 14:36 • 2 min
Rusko sa rozlúčilo s členmi súboru Alexandrovovci, usmrtenými pri páde lietadla

MOSKVA - Rozlúčka s členmi ruského armádneho umeleckého súboru Alexandrovovci, ktorí zahynuli vlani 25. decembra pri leteckej havárii blízko mesta Soči, sa tento týždeň uskutočnila vo forme troch obradov.

slovakia

left justify in out

Na Federálnom vojenskom cintoríne v meste Mytišči pri Moskve pochovali v pondelok 49 z celkovo 68 usmrtených členov a zamestnancov tohto umeleckého telesa. Na rozlúčkových obradoch sa v ten deň zúčastnili viacerí politickí predstavitelia - vrátane ruského ministra obrany Sergeja Šojgu, ministra dopravy Maxima Sokolova a predsedníčky hornej komory parlamentu Valentiny Matvijenkovej -, ale aj velitelia jednotlivých zložiek armády a parlamentní poslanci, informovala dnes PR agentúra ACCESS Production.

Ešte v sobotu sa konala v Moskve posledná rozlúčka s vedúcim súboru Valerijom Chalilovom. Jej miestom bola Katedrála Zjavenia Pána v mestskej časti Jelochovo.

"Rakvy zosnulých boli vystavené v rozlúčkovej sieni komplexu. Všade bolo veľa vencov, kytíc, pozostalých a stovky ľudí, ktorí sa prišli rozlúčiť s tými, ktorých mali radi. Príbuzní obetí stáli vedľa rakiev," citovala ACCESS Production manažéra Alexandrovovcov pre strednú Európu Rudolfa Hégera, ktorý sa na pohrebe zúčastnil spolu s organizátormi ich tohtoročného slovenského turné.

Zahraničné vystúpenia Alexandrovovcov naplánované na prvý štvrťrok 2017 boli presunuté na jeseň, zmeny sa však netýkajú turné po Slovensku a Česku, ohláseného na máj a jún.

"Čo ďalej? Sme silní a zvládneme to. Súbor žije a bude žiť. My sme Alexandrovovci a tak to určite aj bude," vyjadril sa počas pohrebu hlavný dirigent súboru Nikolaj Kirilov.

Lietadlo Tu-154 ruského ministerstva obrany, ktoré malo prepraviť Alexandrovovcov na vystúpenie pred vojakmi v Sýrii, sa zrútilo do Čierneho mora krátko po štarte z letiska v Soči, kde malo medzipristátie. Pri havárii zahynulo všetkých 92 ľudí na palube.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona