Rusko sa rozhodlo nevetovať rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN o Severnej Kórei

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 12:59 • 2 min
Rusko sa rozhodlo nevetovať rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN o Severnej Kórei

PETROHRAD - Moskva sa nechystá vetovať rezolúciu o Severnej Kórei, o ktorej má Bezpečnostná rada OSN rokovať na dnešnom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to námestník ruského ministra zahraničných vecí Gennadij Gatilov. "Nechystáme sa to urobiť," povedal dnes Gatilov na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade.

 

"Sme presvedčení, že táto rezolúcia bude schválená. Viedli sme diskusie a mnoho našich obáv bolo zohľadnených. Niektoré dôležité body ešte zostali, ale teraz sa ich pokúsime zosúladiť s partnermi. Dúfame, že tento dokument bude schválený," dodal Gatilov.

 

Severná Kórea v pondelok v skorých ranných hodinách 29. mája skúšobne odpálila nový typ rakety. Išlo už o deviate odpálenie strely v KĽDR tento rok. Pritom aj 21. mája odpálila Severná Kórea balistickú raketu stredného doletu Pukguksong-2. Severokórejská agentúra KCNA neskôr informovala, že na odpálenie dohliadal samotný vodca Kim Čong-un.

 

Podľa KCNA bol Kim Čong-un s testom veľmi spokojný a nariadil, aby sa začala sériová výroba tohto typu rakety severokórejských strategických síl. Bezpečnostná rada OSN raketovú skúšku odsúdila a uviedla, že zrejme rozšíri súčasné sankcie proti KĽDR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies