Rusko sa pripravuje na recesiu

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 15:34 • 2 min
Rusko sa pripravuje na recesiu

KALININGRAD - Ruská ekonomika v druhom kvartáli pravdepodobne opäť klesne a krajina sa prepadne do recesie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v utorok minister hospodárstva Alexej Uljukajev. Hrubý domáci produkt (HDP) môže za tri mesiace do konca júna klesnúť o 0 až 0,1 % po tom, čo sa v prvom štvrťroku na medzikvartálnej báze zmenšil o 0,5 %, povedal novinárom Uljukajev. Technická recesia definovaná ako pokles ekonomiky v dvoch za sebou nasledujúcich kvartáloch je tak podľa neho "možná". Bývalý viceguvernér ruskej centrálnej banky Uljukajev tiež uviedol, že vzhľadom na situáciu v ekonomike a výhľad inflácie by mala centrálna banka znížiť úrokové sadzby.

 

Medzinárodný menový fond (MMF) v aprílovej prognóze uviedol, že ruská ekonomika sa nachádza v recesii. Medzinárodná Organizácia pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) zároveň minulý týždeň znížila odhad tohtoročného rastu ruskej ekonomiky o takmer štyri pätiny na 0,5 % a varovala pred ďalším zhoršením v dôsledku krízy na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies