Rusko sa obáva rozšírenia konfliktu v Afganistane, krajine dodá zbrane

NETKY.SK • 13 Január 2016, 15:55 • 2 min
Rusko sa obáva rozšírenia konfliktu v Afganistane, krajine dodá zbrane

MOSKVA - V čase vzrastajúcich obáv, že by sa nestabilita z Afganistanu mohla rozšíriť cez hranice do bývalých sovietskych republík, dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Moskva plánuje poskytnúť afganským silám ručné zbrane.

slovakia

left justify in out

Iné zbrane však do Afganistanu nepošle, informovala tlačová agentúra AP. "Dodávka bude vo februári a nateraz je to viac ako dostačujúce," uviedol osobitný ruský vyslanec v Afganistane Zamir Kabulov.

 

Ruský prezident Vladimir Putin varoval predstaviteľov stredoázijských krajín pred možnými vpádmi militantov z Afganistanu a situácia je podľa neho "blízka kritickej". Afganská vláda čelí hrozbám Islamského štátu, al-Káidy a Talibanu a obrátila sa na Moskvu s požiadavkou na zvýšenie jej vojenskej pomoci krajine, keďže Spojené štáty sa usilujú znížiť svoju vojenskú prítomnosť v Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies