Rusko sa napriek sankciám učí žiť efektívne

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 09:39 • 2 min
Rusko sa napriek sankciám učí žiť efektívne

MOSKVA - Rusko sa napriek súčasným sankciám, ktoré naň uvalili západné mocnosti a Európska únia, učí žiť efektívne. Uviedol to v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Táto záležitosť sa musí koniec-koncov adresovať Bielemu domu a Washingtonu, nie Rusku. My nepovažujeme tieto sankcie za otázku v našej agende, ide skôr o agendu krajín, ktoré sankcie uvalili," povedal hovorca Kremľa.

 

Vyjadrenie amerického prezidenta Baracka Obamu o tom, že sankčné opatrenia voči Rusku by mali zostať v platnosti, Peskov odmietol komentovať. "Nepovažujeme túto rétoriku za rozumnú, politicky múdru a prezieravú," uzavrel Peskov.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v nedeľu uviedol, že Rusko a "proruskí teroristi" nedodržiavajú minské dohody a porušujú prímerie v Donbase, zatiaľ čo Ukrajina "každé jedno ustanovenie minských dohôd implementovala".

 

Ruský prezident Vladimir Putin pri príležitosti prvého výročia pripojenia Krymu a mesta Sevastopol k Ruskej federácii oznámil pripravenosť Moskvy urobiť všetko pre to, aby Ukrajina čo najskôr prekonala ťažké obdobie.

 

Putin v tejto súvislosti odsúdil tiež "extrémny nacionalizmus", ktorý podľa neho doviedol Ukrajinu do terajšieho poľutovaniahodného stavu.

 

Rusko anektovalo Krym a Sevastopol po referende zo 16. marca 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies