Rusko s Ukrajinou nebude rokovať o dlhu: Musí sa splatiť

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:45 • 2 min
Rusko s Ukrajinou nebude rokovať o dlhu: Musí sa splatiť

MOSKVA - Rusko neplánuje na bezpečnostnej konferencii v Mníchove hovoriť s Ukrajinou o nesplatenom dlhu vo výške troch miliárd dolárov.

slovakia

left justify in out

"Nie je nič, o čom by sme mali špeciálne hovoriť. Dlh sa splatiť musí,“ povedal predseda ruskej vlády Dmitrij Medvedev pre agentúru Sputnik. Ukrajina, ktorá dosiahla dohodu so súkromnými veriteľmi o reštrukturalizácii svojich dlhov, trvá na tom, že eurobondy kúpené Ruskom sú komerčným dlhom a preto Kyjev nemôže ponúknuť Rusku lepšiu dohodu ako iným veriteľom.

 

Moskva tvrdí, že predaj eurobondov bol oficiálnou medzištátnou pôžičkou a nevzťahuje sa na ňu dohoda Kyjeva so súkromnými veriteľmi. Ide o eurobondy, ktoré koncom roka 2013 emitovala vláda bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča a celú emisiu kúpilo Rusko. 


Rusko v utorok dostalo návrh Ukrajiny týkajúci sa reštrukturalizácie dlhu, ktorý dosahuje hodnotu troch miliárd dolárov. Medvedev to potvrdil s tým, že nie je akceptovateľný. Podľa jeho slov však návrh nedefinuje dlh ako dlh krajiny voči krajine. Tiež uviedol, že Rusko dostalo horšie podmienky ako komerční veritelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies