Rusko s odpoveďou nečakalo dlho

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 16:29 • 2 min
Rusko s odpoveďou nečakalo dlho

MOSKVA - Rusko zaviedlo doplnkové clo na množstvo amerických tovarov, uviedlo ministerstvo pre hospodársky rozvoj a obchod. Dekrét bol podpísaný premiérom Dmitrij Medvedevom.

slovakia

left justify in out

Tento krok bol odpoveďou na zavedenie Spojenými štátmi dovozných ciel na oceľ a hliník. Ruské opatrenia sa budú týkať hlavne výrobkou, ktorých analógy sa vyrábajú v Rusku. Nové clá môžu predstavovať od 25 do 40 percent ceny tovaru.

 

"Ide predovšetkým o niektoré typy stavebnej techniky, ropné a plynové zariadenia, náradie na spracovanie kovov a vŕtanie skál, ako aj optické vlákno," povedal minister Maxim Oreškin. Podľa neho sa škoda spôsobená ruským exportérom obchodnými obmedzeniami USA odhaduje na 537,6 milióna dolárov.

 

V prvej etape bude výška ruských ciel predstavovať 87,6 milióna dolárov ročne - ide o kompenzáciu, na ktoré podľa pravidiel WTO teraz Rusko právo. Ďalšie poplatky vo výške 450 miliónov budú zavedené do troch rokov alebo na základe rozhodnutia WTO, ak organizácia usúdi, že americké opatrenia nie sú v súlade s jej pravidlami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies