Rusko rozširuje zákaz dovozu tureckej zeleniny

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 18:45 • 2 min
Rusko rozširuje zákaz dovozu tureckej zeleniny

MOSKVA - Rusko dočasne zakazuje dovoz tureckých cukiet a tekvíc s účinnosťou od 19. mája z hygienických dôvodov. Informoval o tom v pondelok ruský úrad pre dozor nad potravinovou bezpečnosťou Rosselchoznadzor.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra Interfax citovala zástupkyňu šéfa Rosselchoznadzoru Juliu Švabauskeneovú, ktorá uviedla, že dočasný zákaz nasleduje po niekoľkých dodávkach, ktoré boli kontaminované.


Obchodné opatrenia Ruska v posledných rokoch boli výsledkom napätých vzťahov Moskvy so susednými krajinami, ale Rusko nové reštrikcie nedalo do súvislosti s politickými záležitosťami. Ruský úrad pre dozor nad potravinovou bezpečnosťou sa minulý týždeň vyjadril, že by mohol úplne zakázať import ovocia a zeleniny z Turecka po tom, ako prijal dovozné obmedzenia na baklažány, hlávkový šalát a iné poľnohospodárske produkty.


Európska únia a Rusko voči sebe navzájom prijali obchodné obmedzenia po ruskej anexii ukrajinského polostrova Krym. Napätie medzi Ankarou a Moskvou sa vyostrilo odvtedy, ako Turecko vlani v blízkosti svojich hraníc so Sýriou zostrelilo ruský bombardér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona