Rusko rozšírilo zoznam krajín, na ktoré sa vzťahuje zákaz dovozu potravín

NETKY.SK • 13 August 2015, 13:20 • 2 min
Rusko rozšírilo zoznam krajín, na ktoré sa vzťahuje zákaz dovozu potravín

MOSKVA - Rusko pridalo Albánsko, Čiernu Horu, Lichtenštajnsko a Island na zoznam krajín, na ktoré sa vzťahuje embargo na dovoz potravín.

slovakia

left justify in out

 Ide o odvetný krok za sankcie Západu proti Moskve. Uviedol to dnes premiér Dmitrij Medvedev. Informovala o tom agentúra Reuters.

Rusko od budúceho roka zakáže aj dovoz niektorých potravín z Ukrajiny, ak nadobudne platnosť asociačná dohoda medzi Ukrajinou a Európskou úniou (EÚ), dodal dnes Medvedev.

 

Rusko zaviedlo embargo na dovoz potravín z EÚ, USA, Kanady, Austrálie a Nórska začiatkom augusta minulého roka ako odvetu za hospodárske sankcie, ktoré západné štáty predtým uvalili na Rusko. Dôvodmi boli anexia Krymu v marci 2014 a neskôr aktivity Moskvy v súvislosti s bojmi na východe Ukrajiny.

Embargo sa dotklo mäsa, rýb, mlieka a mliečnych výrobkov, zeleniny, ovocia a morských plodov, pričom pôvodne malo platiť jeden rok. Západ však sankcie predĺžil, na čo Moskva opäť zareagovala a embargo na dovoz potravín predĺžila minimálne do augusta 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies