Rusko rozšírenie sankcii netrápi

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 10:32 • 2 min
Rusko rozšírenie sankcii netrápi

MOSKVA - V USA oznámili začiatok prác nad "komplexným návrhom zákona" na posilnenie sankcií voči Rusku. Ruský politológ Dmitrij Solonnikov vyjadril svoj názor na význam sankcií voči Rusku pre amerických senátorov.

slovakia

left justify in out

Republikánsky senátor, Lindsay Graham a jeho kolega demokrat Bob Menendez oznámili začiatok prác na "komplexnom návrhu zákona" na posilnenie sankčného tlaku na Rusko. Uvádza sa tlačovej správe zverejnenej na Grahamovej web stránke.

 

Senátori uviedli, že "sú odhodlaní zabezpečiť, aby kongres zostal aktívny v boji proti ruskej agresii".
"Z tohto dôvodu budeme prezentovať komplexný zákon v najbližších dňoch. Chceme zabezpečiť, aby sankcie v rámci zákona "O boji proti nepriateľom Ameriky prostredníctvom sankcií“ boli uložené,"
povedal zákonodarca.

 

Rusko má na sankcie iný názor 

 

Riaditeľ Ústavu súčasného štátneho rozvoja Ruskej federácie, politológ Dmitrij Solonnikov povedal, že podľa jeho názoru je predstaviteľom vlády USA ľahšie bojovať proti "falošnej hrozbe“ zo strany Ruskej federácie, než aby riešili svoje vnútroštátne problémy.

 

"Posilňovať sankcie možno donekonečna. Avšak otázka ich účinnosti je sporná. Kongresmani oceňujú efektívnosť sankcii reakciou, ktorú vyvolávajú vnútri Spojených štátov. V tomto ohľade je kongresmanom jedno, aký efekt budú mať sankcie na ruskú ekonomiku a na bilaterálne vzťahy s Ruskom. Rusko je momentálne horúcou súčasťou americkej agendy a preto všetci využívajú tento faktor. Je pre nich ľahšie hovoriť o Rusku ako o iných problémoch. Rusko je "strašiak" a "horor", ktorým naplnili média. Je to oveľa atraktívnejšie, ako diskutovať o "bubline" na trhu cenných papierov v USA. Je ľahšie bojovať s "falošnou hrozbou“ než s reálnou hrozbou pre americkú ekonomiku. Nemusia nič robiť, nemajú žiadnu zodpovednosť a všetci sa tomu budú venovať," povedal Dmitrij Solonnikov.

 

Podľa jeho názoru je sprísnenie sankcií proti Rusku logické pre amerických senátorov. "Amerika je momentálne v poslednom štádiu predvolebnej kampani pred voľbami do Kongresu. Kongresmani sa musia aktívne podieľať na tvorbe rôznych informačných podujatí. Pre Rusko to nehrá žiadnu rolu," uzavrel Dmitrij Solonnikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies