Rusko reaguje na zmrazenie vízovej dohody. Aké budú odvetné kroky?

NETKY.SK • 1 September 2022, 09:30 • 2 min
Rusko reaguje na zmrazenie vízovej dohody. Aké budú odvetné kroky?

MOSKVA - Ako sme vás informovali, ministri zahraničia krajín Únie sa včera v Prahe dohodli na zmrazení vízovej dohody s Ruskom.

slovakia

left justify in out

Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. „Porušenie, obchádzanie alebo odstúpenie EÚ od dohody s Ruskom o vzájomnom zjednodušení vydávania víz nezostane bez následkov. Rozhodneme sa, či budú naše odvetné opatrenia symetrické, asymetrické alebo také, ktoré EÚ neočakáva," povedal pre tlačovú agentúru Ria Novosti námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexander Gruško a dodal: „Ak sa Brusel znovu rozhodne streliť si do vlastnej nohy, tak je to jeho voľba."

 

img

 

Šéf diplomacie EÚ Borrell vysvetlil, že rozhodnutie o zmrazení vízovej dohody, výrazne zníži počet nových víz vydaných členskými štátmi Európskej únie", keďže tento proces sa sťaží, ruskí občania budú teraz na víza do Únie čakať dlhšie a platiť za ne viac.

 

img

 

Ukrajine sa tento krok zdá nedostatočný a naďalej žiada, aby bol Rusom zakázaný vstup do každého štátu Európskej únie. Proti tomu stále vystupuje Nemecko i Francúzsko. Zástupcovia Únie sa včera dohodli aj na tom, že jednotlivé štáty spoločenstva môžu vydať pre Rusov úplný zákaz.  

 

Z domova: Vláda stále neprijala žiadnu dohodu o plyne a energiách, všetko pritom ešte musí schváliť Európska komisia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies