Rusko reaguje na cvičenia NATO, vytvorí štyri nové armádne divízie

NETKY.SK • 22 Január 2016, 12:24 • 2 min
Rusko reaguje na cvičenia NATO, vytvorí štyri nové armádne divízie

MOSKVA - Rusko vytvorí v tomto roku štyri nové armádne divízie, uviedol dnes podľa agentúry RIA Novosti hlavný veliteľ ruských pozemných vojsk generálplukovník Oleg Saľukov.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov ide "o reakciu na nárast intenzity vojenských cvičení NATO". Spresnil, že tri divízie vzniknú v západnom priestore a jedna v centrálnom. Nové divízie budú podľa Saľukova sformované na báze už existujúcich brigád.


"Vytvorenie nových divízií je jedným z opatrení prijatých v reakcii na zvýšenie intenzity vojenských cvičení členských krajín NATO, ktoré zaznamenávame v poslednom čase," vysvetlil ruský generál.


Podľa agentúry TASS Saľukov informoval, že v roku 2015 sa v rámci pozemných vojsk uskutočnilo viac ako 4500 vojenských cvičení rôzneho druhu, čo je 1,5-krát viac než v roku 2014.
Dodal, že pozemné vojská počas cvičení splnili všetky stanovené úlohy, pričom ich bojaschopnosť sa preverovala aj na vopred neohlásených a neočakávaných cvičeniach.


Saľukov okrem toho pripustil, že pozemné jednotky ruskej armády by mohli byť vyslané aj na Krymský polostrov, ak by bol takýto rozkaz. Dodal, že nateraz tam pozemné vojská nie sú - pôsobia tam len jednotky Čiernomorskej flotily.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona