Rusko prvý raz poslalo vysokopostavených štátnych úradníkov na školenie o mobilizácii

NETKY.SK • 6 November 2015, 12:10 • 2 min
Rusko prvý raz poslalo vysokopostavených štátnych úradníkov na školenie o mobilizácii

MOSKVA - Prvá skupina vysokopostavených ruských štátnych úradníkov začína dnes dvojtýždňové školenie mobilizačnej prípravy. Koná sa na Vojenskej akadémii Generálneho štábu ozbrojených síl Ruskej federácie, informovalo ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

"Je to po prvý raz, čo ministerstvo obrany zorganizovalo školenie o mobilizácii pre vysokopostavených štátnych úradníkov," citovala z vyhlásenia rezortu agentúra TASS. V prvej skupine je 15 ľudí. Cieľom programu je podľa ministerstva aktualizovať vedomosti a zručnosti gubernátorov, starostov, šéfov federálnych orgánov či štátnych podnikov. "Študenti budú študovať profesionálny program, okrem iného verejnú správu, národnú bezpečnosť, vojenskú ekonómiu, vojenský manažment a informačnú bezpečnosť," uviedol rezort obrany. Školenie plánuje organizovať dvakrát do roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies