Rusko prisľúbilo pomoc Bielorusku postihnutému sankciami EÚ

NETKY.SK • 15 Marec 2012, 12:14 • 2 min
Rusko prisľúbilo pomoc Bielorusku postihnutému sankciami EÚ

Rusko prisľúbilo pomoc Bielorusku postihnutému sankciami EÚ - Politika Rusko poskytne všetku potrebnú pomoc Bielorusku, ktoré čelí ekonomickým a politickým sankciám Európskej únie. Prisľúbil to dnes ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, ktorého citovala agen

slovakia

left justify in out

img

Rusko poskytne všetku potrebnú pomoc Bielorusku, ktoré čelí ekonomickým a politickým sankciám Európskej únie. Prisľúbil to dnes ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.
      "Môžem povedať jediné: postavíme sa za našich bieloruských kolegov," vyhlásil Rogozin po stretnutí s vicepremiérom Bieloruska Vladimirom Semaškom v Moskve. 
      Rogozin zdôraznil, že nemá na mysli len vojenskú a technickú pomoc, ale celkovú spoluprácu vlád oboch krajín. 
      Brusel v rámci zvyšovania medzinárodného tlaku na bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka uvalil koncom februára sankcie na ďalších 21 bieloruských predstaviteľov, zodpovedných za potláčanie občianskej spoločnosti a demokratickej opozície. Únia im zakázala vstup na svoje územie a zmrazila ich majetok v krajinách EÚ.
      Minsk v reakcii požiadal veľvyslancov EÚ a Poľska v Bielorusku, aby odišli z krajiny, a stiahol svojich diplomatických zástupcov z Varšavy a Bruselu. Európska únia následne oznámila, že všetky jej členské krajiny povolajú svojich veľvyslancov z Minska domov na konzultácie.
      Na čiernej listine EÚ sa celkovo nachádza asi 200 bieloruských činiteľov vrátane prezidenta Lukašenka, jeho dvoch synov a väčšiny popredných politikov postsovietskej republiky. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies