Rusko pripravuje už jedenásty humanitárny konvoj pre Ukrajinu

NETKY.SK • 3 Január 2015, 15:01 • 2 min
Rusko pripravuje už jedenásty humanitárny konvoj pre Ukrajinu

MOSKVA/KYJEV - V súvislosti so zlou humanitárnou situáciou v oblasti občianskej vojny na východe Ukrajiny pripravuje Rusko vyslanie v poradí 11. konvoja s pomocou.

slovakia

left justify in out

Viac než 120 nákladných vozidiel s približne 1400 tonami nákladu, vrátane detskej výživy, by mali do Doneckej a Luhanskej oblasti doraziť vo štvrtok 8. januára, informovala dnes s odvolaním sa na civilnú obranu v Moskve agentúra DPA.
      

Ukrajina kritizuje ruské "humanitárne konvoje" ako porušenie svojej zvrchovanosti. Obáva sa, že Rusko v rámci nich tajne dodáva cez hranicu zásoby proruským separatistom, čo ruskí predstavitelia popierajú.
      

Ukrajinská armáda a povstalci sa dnes opätovne obvinili zo vzájomného ostreľovania v oblasti konfliktu. Správy o mŕtvych alebo zranených sa zatiaľ neobjavili. Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Oleksandr Turčynov medzitým cestoval do krízového regiónu, aby preveril bojovú pripravenosť jednotiek, dodáva DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona