Rusko pripravilo desiaty konvoj s pomocou pre východnú Ukrajinu

NETKY.SK • 21 December 2014, 09:19 • 2 min
Rusko pripravilo desiaty konvoj s pomocou pre východnú Ukrajinu

MOSKVA - V Rostovskej oblasti na juhu Ruska sa vytvoril ďalší, v poradí už desiaty humanitárny konvoj pre obyvateľov vojnou postihnutej východnej Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to v sobotu ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie, ktoré citovala agentúra TASS. 
      

"(Konvoj) pozostáva zo 180 vozidiel naložených 1400 tonami humanitárneho nákladu vrátane 470 darčekov," uviedol hovorca ruského ministerstva. V Rostovskej oblasti sa formoval niekoľko dní, pričom pomoc prišla z desiatich ruských regiónov. 
      

Podľa vyjadrenia hovorcu zo soboty večera sa mala kolóna vydať na cestu v najbližších hodinách. Polovica, teda približne 90 vozidiel, má zamieriť do Doneckej a druhá do Luhanskej oblasti. Ide o regióny východnej Ukrajiny, kde proruskí povstalci vyhlásili samozvané "ľudové" republiky.
      

Náklad pozostáva z potravín, stavebných materiálov a liekov a novoročných darčekov. Mal by pomôcť obyvateľom ukrajinskej časti Donbasu - postihnutým následkami bojov a súvisiacej humanitárnej krízy - zvládnuť obdobie zimy. 
      

Rusko o vyslaní desiateho konvoja vopred upovedomilo Ukrajinu aj príslušné medzinárodné organizácie. 
      

Predchádzajúcich deväť konvojov dopravilo pre obyvateľov ukrajinskej Doneckej a Luhanskej oblasti od 11. augusta vyše 12.000 ton pomoci.
      

Ruské konvoje budili najmä z počiatku veľké znepokojenie ukrajinskej vlády i Západu, ktorý sa obával možných provokácií zo strany Moskvy a separatistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona