Rusko: Prezidentské voľby budú 4. marca 2012

NETKY.SK • 26 November 2011, 02:32 • 2 min
Rusko: Prezidentské voľby budú 4. marca 2012

Rusko: Prezidentské voľby budú 4. marca 2012

slovakia

left justify in out

img

Ruské prezidentské voľby sa budú konať 4. marca 2012. Termín hlasovania dnes oficiálne oznámila horná komora ruského parlamentu.
Podľa pozorovateľov v marcových voľbách takmer určite zvíťazí súčasný premiér a prezident z rokov 2000-2008 Vladimir Putin. Do Kremľa by sa tak mohol vrátiť na ďalších šesť rokov, čo vyvolalo obavy zo zhoršenia vzťahov so Západom.
Na budúci týždeň, v nedeľu 4. decembra, Rusko čakajú voľby do Štátnej dumy, dolnej komory Federálneho zhromaždenia. Jasným favoritom je opäť Putinom vedená vládna strana Jednotné Rusko, podľa prieskumov by však mohla stratiť ústavnú dvojtretinovú väčšinu.
Na čele kandidátky Jednotného Ruska v decembrových voľbách bude doterajší prezident Dmitrij Medvedev, v rámci v septembri zverejneného plánu na budúcoročnú výmenu postov s premiérom Putinom. To v Rusoch posilnilo pocit, že nemajú vplyv na fungovanie systému ovládaného Putinom a jeho stranou.
Putin a Medvedev sa snažili tieto nálady rozptýliť vyhlásením, že voliči sú slobodní a môžu vhodiť hlasovacie lístky do urien v parlamentných a prezidentských voľbách tak, aby tieto plány odmietli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona