Rusko prerušilo prípravné práce na projekte plynovodu Turecký prúd

NETKY.SK • 3 December 2015, 11:56 • 2 min
Rusko prerušilo prípravné práce na projekte plynovodu Turecký prúd

MOSKVA - Rusko prerušilo prípravné práce na projekte plynovodu Turecký prúd. Na tlačovej konferencii v Moskve to dnes povedal ruský minister energetiky Alexander Novak, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Práce na Tureckom prúde sa v súčasnosti zastavili," uviedol Novak. Diskusie o výstavbe atómovej elektrárne v Turecku však zostávajú otvorené. Novak dodal, že Rusko nemusí znížiť produkciu ropy. Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) podľa neho na piatkovom zasadnutí taktiež nezmení ťažobné kvóty.

 

O zastavení projektu Turecký prúd v odvete proti za zostrelenie ruského bojového lietadla Tureckom sa špekulovalo už niekoľko dní. Podľa agentúry Reuters má zmrazenie prác na plynovode, cez ktorý sa má prepravovať ruský plyn do juhovýchodnej Európy, pričom sa obíde Ukrajina, skôr symbolický význam než praktický dosah, keďže projekt sa aj tak už niekoľkokrát odložil a existujú pochybnosti o jeho životaschopnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies