Rusko predložilo dôkazy o zasahovaní USA do volieb v Ruskej federácii

NETKY.SK • 17 September 2021, 13:25 • 2 min
Rusko predložilo dôkazy o zasahovaní USA do volieb v Ruskej federácii

MOSKVA – Dnes odštartovali v Rusku trojdňové voľby do Štátnej dumy a regionálnych parlamentov. Zaregistrovaných je 3 800 kandidátov zo 14 politických strán. Vyhlásenie o neprípustnosti zasahovania USA do volieb v Rusku bolo duplikované ministerstvu zahraničia a Rade národnej bezpečnosti prostredníctvom veľvyslanectva vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Povedal to Oleg Gavrilov, zástupca riaditeľa informačného a tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie na zasadnutí dočasnej komisie Rady federácie pre ochranu zvrchovanosti štátu a predchádzaniu zasahovaniu do vnútorných záležitosti Ruska.

 

Poznamenal, že 10. septembra bol americký veľvyslanec John Sullivan predvolaný na ruské ministerstvo zahraničia, kde mu bolo „povedané o kategorickej neprípustnosti zasahovania do vnútorných záležitosti Ruska“. „Demarš bol duplikovaný na Ministerstvo zahraničných vecí USA a Radu národnej bezpečnosti prostredníctvom ruského veľvyslanectva vo Washingtone. Ide o konkrétne skutočnosti predložené americkej strane na štúdium a reakciu, ako minister včera pripomenul, na rozdiel od sústavného toku neopodstatnených tvrdení spoza oceánu proti Rusku s nepodloženými obvineniami z mýtického zasahovania do americkej demokracie.“ 

 

Prečítajte si tiež: Europarlament chce pritvrdiť proti Rusku. Moskve pohrozili vylúčením z medzinárodných organizácií!

 

„Vývoj udalostí v poslednej dobe nás presvedčil, že naše dlhoročné obavy z priameho zapojenia viacerých západných IT monopolov do pokusov zasahovať do vnútorných záležitosti Ruskej federácie a diskreditácie nadchádzajúcich volieb do Štátnej dumy sú oprávnené. Vopred upozorňujeme na neprijateľnosť akejkoľvek formy takejto činnosti.“ 

 

Možno vás zaujme: Rusko otestovalo novú raketu. USA z nej majú obavy!

 

Podľa diplomata doteraz nahromadené údaje posilnili presvedčenie, že „americké spoločnosti ako Google a Apple ignorujú legitímne požiadavky ruských úradov na odstránenie obsahu uznávaného za extrémistický, a to najmä uprostred predvolebnej kampane, čo je nielen prejavom ich nezodpovedného správania, ale naznačuje ich priamu účasť na úsilí o oslabenie  demokratických procesov v Rusku“.

 

Gavrilov uviedol, že monopolné postavenie amerických IT gigantov v informačnej sfére a ich rastúci vplyv na politické procesy začínajú znepokojovať aj tie krajiny, ktoré sa považujú za súčasť kolektívneho Západu. Podľa diplomata rezonovali súdne rozsudky v Nemecku, Francúzsku, Južnej Kórei, Írsku, ako aj v mnohých amerických štátoch. V prípade EÚ, pripomenul Gavrilov, hovoríme o sume 9,5 miliardy eur iba ako sankcie voči spoločnosti Go ogle za nedodržanie požiadaviek protimonopolnej legislatívy.

 

Prečítajte si: Aplikácia Navaľnyj zmizla z Google Play a App Store

 

Trojdňové voľby do Štátnej dumy a regionálnych parlamentov potrvajú od 17. do 19. septembra.  Rusi si  volia 450 poslancov Štátnej dumy z ôsmeho zhromaždenia.

 

 

 

  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies