Rusko predloží MOV sumár antidopingových postupov

NETKY.SK • 25 Október 2016, 15:56 • 2 min
Rusko predloží MOV sumár antidopingových postupov

MOSKVA - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) požiadal partnerov z Ruska, aby poskytli dôkazy o antidopingových postupoch za obdobie ostatných piatich rokov v ich krajine.

slovakia

left justify in out

Toto svedectvo je dôležité v súvislosti s informáciami o štátom podporovanom a krytom systéme dopingových podvodov športovcov v Rusku. MOV už v júli zriadil disciplinárnu komisiu pod vedením bývalého francúzskeho ústavného sudcu Guya Caniveta. Má za úlohu vyšetriť, akým spôsobom sú antidopingoví úradníci zapletení do machináciií množstva ruských športovcov vrátane nezákonného manipulovania so vzorkami počas zimných olympijských hier v Soči 2014.

 

Aktuálnu žiadosť MOV o poskytnutie antidopingových procedúr z rokov 2010 - 2015 potvrdil ruský bývalý člen MOV Vitalij Smirnov. Podľa jeho slov príslušná vládou iniciovaná komisia už zozbierala potrebné informácie, predložia ich predstaviteľom MOV už tento týždeň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona