Rusko predá Egyptu zbrane za viac ako tri miliardy dolárov

NETKY.SK • 17 September 2014, 16:54 • 2 min
Rusko predá Egyptu zbrane za viac ako tri miliardy dolárov

MOSKVA - Rusko a Egypt uzavreli predbežnú dohodu, na základe ktorej Káhira kúpi od Moskvy zbrane v hodnote 3,5 miliardy dolárov.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii v rámci zbrojárskeho veľtrhu v Južnej Afrike to dnes uviedol riaditeľ ruskej Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu Alexandr Fomin. 
     

Rusko, ktoré je druhým najväčším vývozcom zbraní na svete, sa podľa agentúry Reuters snaží posilniť svoje vojenské zväzky s Egyptom po tom, ako vzťahy medzi Káhirou a jej dlhoročným spojencom Washingtonom mierne ochladli, čo spôsobilo zmrazenie ich vzájomnej obrannej spolupráce.   
     

Šéf exportno-importnej štátnej zbrojárskej agentúry Rosoboronexport Anatolij Isajkin na tej istej tlačovej konferencii uviedol, že napriek americkým sankciám uvaleným na Rusko zaznamenala agentúra v tomto roku veľký počet zbrojných objednávok.
     

"K dnešnému dňu sme zaznamenali objednávky v hodnote 38,7 miliardy dolárov. Je to jedno z najvyšších čísel, aké Rosoboronexport v ostatných rokoch dosiahol," povedal Isajkin podľa agentúry Interfax.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies