Rusko požiadalo Interpol o zadržanie bývalého ukrajinského premiéra Jaceňuka

NETKY.SK • 29 Apríl 2017, 10:53 • 2 min
Rusko požiadalo Interpol o zadržanie bývalého ukrajinského premiéra Jaceňuka

MOSKVA - Rusko dnes požiadalo medzinárodnú policajnú organizácie Interpol o zatknutie a vydanie bývalého ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka.

slovakia

left justify in out

Ten čelí v Rusku obvineniam z členstva v ozbrojenej skupine pôsobiacej v polovici 90. rokov v Čečensku a účasti na bojoch proti ruským vojakom. Informovala o tom agentúra AP.

Bývalý šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (SKR) Alexander Bastrykin v septembri 2015 obvinil Jaceňuka z účasti na bojoch v Čečensku v rokoch 1994-1995, ako aj mučenia a popráv ruských vojakov. Mestský súd v juhoruskom meste Jessentuki na neho koncom marca tohto roku vydal zatykač.

Ukrajinské ministerstvo vnútra potvrdilo, že od Interpolu dostalo kópiu ruskej žiadosti o Jaceňukovo vydanie, avšak šéf rezortu Arsen Avakov uviedol, že Jaceňuk v Čečensku nikdy nebol a jeho "prenasledovanie ruskými orgánmi je politicky motivované".

Vzťahy medzi Moskvou a Kyjevom dlhoročne komplikuje ozbrojený konflikt na východe Ukrajiny a anexia ukrajinského polostrova Krym ruskými silami v marci 2014.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies