Rusko pozastavilo lety do celého Egypta, kde teraz dovolenkuje asi 45-tisíc Rusov

NETKY.SK • 6 November 2015, 18:52 • 2 min
Rusko pozastavilo lety do celého Egypta, kde teraz dovolenkuje asi 45-tisíc Rusov

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin nariadil dnes pozastaviť lety všetkých ruských dopravných lietadiel do Egypta dovtedy, kým nebude stanovená presná príčina sobotňajšej havárie ruského airbusu s 224 ľuďmi na palube na Sinajskom polostrove. Pád lietadla nik neprežil.

slovakia

left justify in out

Je to prvá známka, že Moskva považuje za dôveryhodnú teóriu, podľa ktorej umiestnili islamskí militanti do ruského lietadla bombu. Doteraz Kremeľ pevne trval na tom, že je priskoro na určenie, čo zavinilo haváriu stroja, poznamenala agentúra Reuters.

 

V súčasnosti dovolenkuje v Egypte približne 45.000 Rusov, povedal riaditeľ Federálnej agentúry pre cestovný ruch (Rosturism) Oleg Safonov. Ruských turistov zasiahne pozastavenie letov v celom Egypte na rozdiel od Británie, ktorá pozastavila iba lety do Šarm aš-Šajchu.

 

Putin prijal rozhodnutie na odporúčanie šéfa ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova, informoval prezidentov hovorca Dmitrij Peskov. Dodal, že prezident súčasne dal pokyn vláde, aby rokovala s egyptskými orgánmi o zaručení bezpečnosti letov.

 

Vo štvrtok prerušili lety do červenomorského letoviska Šarm aš-Šajch, odkiaľ odštartovalo havarované ruské lietadlo, Británia a Írsko. Podľa agentúry Reuters uviazlo v obľúbenom letovisku okolo 20.000 britských turistov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona