Rusko pozastavilo dovoz hovädzieho mäsa z Rumunska

NETKY.SK • 6 August 2014, 12:43 • 2 min
Rusko pozastavilo dovoz hovädzieho mäsa z Rumunska

MOSKVA - Rusko pozastavilo dovoz hovädzieho mäsa a dobytka z Rumunska. Informoval o tom vo svojom vyhlásení v stredu ruský veterinárny a fotosanitárny úrad Rosseľchoznadzor. Podľa neho je tento zákaz dočasný.

slovakia

left justify in out

Zákaz zdôvodnil ochorením BSE, takzvanou chorobu šialených kráv, ktoré prepuklo v Rumunsku. Rusko tak rozšírilo svoj zoznam tovarov, ktoré už zakázalo.

 

Rusko už skôr avizovalo, že pripravuje zastavenie dovozu bourbonu značky Kentucky Gentleman, ktorý sa vyrába v americkom štáte Kentucky. Ako príčinu uviedlo organické chemikálie, ktoré bourbon obsahuje. Zakázalo tiež dovoz ovocných štiav z Ukrajiny pre absenciu štátnej registrácie v súlade s technickými predpismi colnej únie. Zakázalo aj dovoz väčšiny ovocia a zeleniny z Poľska pre porušenie bezpečnostných predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona