Rusko pozastavilo bezvízový režim s Tureckom

NETKY.SK • 1 Január 2016, 13:55 • 2 min
Rusko pozastavilo bezvízový režim s Tureckom

MOSKVA - Rusko od dnešného dňa pozastavilo bezvízový režim s Tureckom v rámci odvetných opatrení za novembrové zostrelenie ruského stíhacieho bombardéra v turecko-sýrskom pohraničí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra TASS, podľa ktorej tento krok už koncom novembra avizoval ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Vízové reštrikcie sa nevzťahujú na občanov Turecka, ktorí majú povolenie na dočasný pobyt v Rusku ani na pracovníkov tureckých diplomatických misií. Turecké úrady zatiaľ neohlásili, že by mali v úmysle prijať zodpovedajúce protiopatrenia.

 

Rusko uvalilo na Turecko ekonomické a iné sankcie v súvislosti s incidentom z 24. novembra, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády voči povstalcom.

 

V rámci ruských sankcií bol napríklad zakázaný dovoz niektorých tovarov z Turecka či charterové lety medzi oboma krajinami. Na základe dekrétu, podpísaného 28. novembra ruským prezidentom Vladimirom Putinom, nesmú ruské cestovné kancelárie predávať zájazdy do Turecka. Doterajší bezvízový režim umožňoval ruským občanom cestovať do Turecka na dobu 30 dní. V prípade občanov Turecka cestujúcich do Ruska bola táto lehota 60 dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona