Rusko požaduje, aby OSN zabránila irackým a sýrskym teroristom v predaji ropy

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 07:08 • 2 min
Rusko požaduje, aby OSN zabránila irackým a sýrskym teroristom v predaji ropy

NEW YOROK - Ruský vyslanec v OSN Vitalij Čurkin požaduje od Bezpečnostnej rady, aby zabránila irackým a sýrskym teroristom v predaji ropy na financovanie svojich ilegálnych aktivít. Čurkin ďalej pre ruské médiá uviedol, že Moskva v blízkej budúcnosti predstaví príslušnú rezolúciu, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Vieme, že teroristické organizácie vykonávajú ilegálny obchod s ropou pochádzajúcou zo Sýrie a Iraku," tvrdí Čurkin. BR OSN v marci odsúdila nezákonný vývoz surovej ropy z Líbye, pričom splnomocnila členské štáty OSN na zachytenie podozrivých plavidiel a vrátenie nelegálne nadobudnutej suroviny líbyjskej vláde.
      

Podľa vyslanca je umožnenie teroristom predávať irackú a sýrsku ropu "extrémne znepokojujúce, pretože ich to obohacuje a posilňuje v schopnosti zapájať sa do násilných operácií".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies