Rusko povolilo dovoz mliečnych výrobkov z Turecka

NETKY.SK • 25 August 2014, 13:07 • 2 min
Rusko povolilo dovoz mliečnych výrobkov z Turecka

MOSKVA - Rusko povolilo trom spoločnostiam z Turecka dodávky mliečnych výrobkov na ruský trh.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informoval Ruský úrad veterinárnej a potravinovej správy (VPSS) s tým, že s platnosťou od 22. augusta povolil dodávky od spoločností Pinar Sut, Unilever Sanayi Ve Ticaret Turk Anonim Sirketi (Algida) a Aynes Gida Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. Tieto správy sú prvým hmatateľným náznakom toho, že Turecko ťaží z ruského zákazu importu potravín z EÚ a z USA. Akcie spoločnosti Pinar Sut posilnili o 7,9 %. Turecko je v súčasnosti piaty najväčší exportér potravín do Ruska. Hodnota tohto exportu sa v minulom roku vyšplhala na 1,68 mld. USD.

 

Moskva v auguste zakázala dovoz ovocia, zeleniny, mäsa, rýb, mlieka a mliečnych produktov z USA, Európskej únie, Austrálie, Kanady a Nórska. Oznámil to ruský premiér Dmitrij Medvedev v nadväznosti na rozhodnutie prezidenta Vladimira Putina. Ten vládnym dekrétom vyzval na obmedzenie dovozu potravín a poľnohospodárskych produktov z krajín, ktoré zaviedli proti Rusku ekonomické sankcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies