Rusko povolí dovoz potravín z Bieloruska a Kazachstanu

NETKY.SK • 18 August 2014, 16:41 • 2 min
Rusko povolí dovoz potravín z Bieloruska a Kazachstanu

MOSKVA - Rusko povolí dovoz potravín zo susedného Bieloruska a Kazachstanu, aj keď boli vyrobené zo surovín, ktoré pochádzajú zo Západu.

slovakia

left justify in out

Na západné potraviny pritom Moskva uvalila embargo v reakcii na sankcie, ktoré proti nej vyhlásili USA, Európska únia (EÚ) a ďalšie západné štáty. Informovali o tom ruské agentúry s odvolaním sa na vyhlásenie podpredsedu ruskej vlády Arkadija Dvorkoviča. Informáciu prevzala agentúra Reuters.
     

Rusko minulý týždeň zakázalo dovoz mäsa, rýb, mliečnych produktov, ovocia a zeleniny z USA, EÚ, Nórska, Kanady a Austrálie s platnosťou na jeden rok v rámci odvetných opatrení za hospodárske sankcie Západu proti Moskve za jej prístup k Ukrajine.
     

Ale ruská vláda má teraz problém s rastom cien potravín na domácom trhu, keďže približne 50 % z celkovej spotreby rýb, mlieka, syrov a hovädzieho mäsa pochádzalo z dovozu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona